top of page
VEGANSK PASTEJ
INGREDIENSER
3 dl solroskärnor
115 g kidneybönor (halv fp avrunnen vikt)
30 g champinjoner
1 gul lök
1 msk lökpulver
1 msk hackad persilja
2 krm svartpeppar, 2 krm paprikapulver
1 krm kardemumma, 1 krm ingefära, 1 krm salt
1 nypa vitpeppar
Olivolja
GÖR SÅ HÄR
Fräs svamp och lök i lite olivolja.
Mixa solrosfröna i en matberedare tills de blir som smöriga smulor.
Tillsätt svamp och lök, bönor och kryddor.
Mixa allt till en slät smet.
Smaka av och tillsätt mer kryddor om du tycker det.
Förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
TIPS!
Gott på kex, bröd, ett blad romansallad, till
grönsaksstavar eller en klick till salladen.
Visste du att
solrosfrön kan användas i stället för nötter i många rätter.
bottom of page